web analytics

Workshop desembrood bakken

Zin in verse, zelfgebakken broodjes bij het ontbijt of een heerlijke baguette voor de borrel? In de workshop Desembrood bakken bij Bak’m leer je alles over desembrood en ga je zelf aan de slag!

Word een expert met deze gezellige workshop desembrood bakken!

Deze workshop desembrood bakken staat helemaal in het teken van DOEN. We stropen de mouwen op en duiken samen met onze handen in het deeg. Na een korte introductie over de basis van desembrood bakken, begin je met het maken van een ciabatta olijf en een boeren desembrood. Het boeren desembrood maak je op de hand. Dat is een pittig karweitje. Je ziet dan goed hoe een deeg zich ontwikkelt en wanneer dat voldoende is. Inmiddels is het dan tijd voor een lekkere lunch en kun je even uitpuffen en genieten van de lunch, met natuurlijk zelf gebakken brood, een verse soep en salade. In de middag leer je hoe je een desem opstart en onderhoudt. Daarna ga je zelf een baguette en focaccia opmaken en bakken. We besteden dan extra aandacht aan het verdelen en opmaken van de broden. Tussendoor is er meer dan voldoende ruimte voor alle vragen…

Alle zelfgebakken broden gaan natuurlijk mee naar huis, om te smullen bij de borrel of soep. Tussendoor vertel ik nog meer over wat je moet weten om een goed desembrood te maken en is er alle ruimte om je vragen te stellen.

Het is een intensieve, leerzame maar vooral ook gezellige dag. We krijgen van iedereen hele positieve reacties. Onderaan de pagina kun je een paar reacties lezen. Ik hoop jou ook een keer te zien!

De workshop desembrood bakken is:

  • Voor maximaal 8 personen
  • Wordt geleid door Dominique Omes
  • Locatie: Bak’m, Oude Parklaan 119a Castricum
  • Tijd: 8:30 – 16:00/17:00 uur
  • Prijs: €175,- (inclusief uitgebreide vegetarische lunch, koffie, thee, drankjes, lekkers, brood, desem en cursusmateriaal)

Aanmelden voor de workshop desembrood bakken:

Je kunt je onderaan de pagina on line aanmelden en betalen. Vergeet niet de annuleringsvoorwaarden te bekijken.

Tot snel bij Bak’m!

P.S. Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje naar [email protected].

Annuleringsvoorwaarden:

 – Annulering tot 4 weken voor de geplande workshop zal 25% van het verschuldigde bedrage in rekening worden gebracht

– Annulering tussen de 4 en 1 weken wordt 50% van het verschuldigde bedrag in rekening gebracht.

– Annulering binnen 1 week voor en na aanvang van de workshop wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

Mocht je verhinderd zijn dan kun je altijd naar een vervanger zoeken.

Bak’m mag de workshop annuleren in geval van ziekte of te weinig deelnemers. Eventuele betaalde bedragen worden terug betaald of verrekend met een nieuwe workshop.

Reacties deelnemers workshop:

Nel Valkering en Cindy Korsse:

‘Dagje Bak’m.
Het is zondagochtend 17 november en we zijn, voor een zondag, vroeg uit de veren. Vandaag
gaan we brood bakken bij Bak’m.
Na binnenkomst verwisselen we ons eigen shirt met een shirt uit de bedrijfskleding van Bak’m.
Dat blijkt al snel geen overbodige luxe, we worden behoorlijk bestoven met T65.
Gelukkig, we beginnen met goede koffie en verschillende lekkere versnaperingen uit de bakkerij.
Kunnen we ondertussen de theorie doornemen over graan, starter, processen, temperaturen, rijs,
meelsoorten, bakken enz. enz. En dan…. aan de slag.
Deeg mengen, starter maken, deeg vouwen, in de rijskast, uit de rijskast, brood vormen, in de
oven, uit de oven.
Halverwege de workshop een heerlijke lunch genoten, soep, salade en het eerste brood, nog
warm, nèt uit de oven.
Dan snel weer verder want brood bakken is een hele klus. Nog meer vouwen en opbollen. In
totaal hebben we vier soorten brood gebakken vandaag. Het was een leerzame dag en we gaan
naar huis met heerlijk geurende tassen vol zelf gebakken brood.
Wat een prachtige ervaring; een dag in de bakkerij van Bak’m!’

Marieke Boerema:

‘Inspirerende workshop broden bakken:
Fantastisch om het pure ambachtelijke proces van het bakken van zuurdesembrood, met al zijn facetten, te doorlopen en met eigen gebakken broden naar huis te gaan. Een echte aanrader als je zelf brood wil leren bakken, of wil weten waar zo’n brood precies uit bestaat.’

Meld je hier aan voor de workshop:

Kies eerst de datum en reken daarna af door bovenin het menu op de winkelwagen te klikken.

Helaas, de geplande workshops zijn nu vol. Nieuwe data zijn nog niet bekend.

Vanwege de feestdagen gelden de volgende aangepaste openingstijden:
- 5 december om 12 uur gesloten
- 24 december om 12 uur gesloten
- 25 t/m 27 december gesloten
- 1 t/m 2 januari gesloten.

Even bellen of mailen:

0251 29 20 52

[email protected]