web analytics

Workshop ‘Desembrood bakken’

Desembrood bakken: word een expert met deze gezellige workshop!

Zin in verse, zelfgebakken broodjes bij het ontbijt of een heerlijke baguette voor de borrel? In de workshop ‘Desembrood bakken’ bij Bak’m leer je alles over desembrood en ga je zelf aan de slag!

Deze workshop staat helemaal in het teken van DOEN. We stropen de mouwen op en duiken samen met onze handen in het deeg. Na een korte introductie over de basis van desembrood bakken, begin je met het maken van een ciabatta olijf en een boeren desembrood. In de middag leer je hoe je een desem opstart en onderhoudt, en ga je zelf een baguette en focaccia opmaken en bakken. We besteden dan extra aandacht aan het verdelen en opmaken van de broden.

Alle zelfgebakken broden gaan natuurlijk mee naar huis, om te smullen bij de borrel of soep. Tussendoor deel ik leuke weetjes over desembrood en is er alle ruimte om je vragen te stellen.

De workshop:

  • Voor maximaal 8 personen
  • Geleid door Dominique Omes
  • Locatie: Bak’m, Oude Parklaan 119a Castricum
  • Tijd: 8:30 – 16:00/17:00 uur
  • Prijs: €175,- (inclusief uitgebreide vegan lunch, koffie, thee, drankjes, lekkers, brood, desem en cursusmateriaal)

Aanmelden:

Je kunt hieronder aanmelden. Vergeet niet de annuleringsvoorwaarden te bekijken.

Tot snel bij Bak’m!

P.S. Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje naar [email protected].

Annuleringsvoorwaarden:

 – Annulering tot 4 weken voor de geplande workshop zal 25% van het verschuldigde bedrage in rekening worden gebracht

– Annulering tussen de 4 en 1 weken wordt 50% van het verschuldigde bedrag in rekening gebracht.

– Annulering binnen 1 week voor en na aanvang van de workshop wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.

Mocht je verhinderd zijn dan kun je altijd naar een vervanger zoeken.

Bak’m mag de workshop annuleren in geval van ziekte of te weinig deelnemers. Eventuele betaalde bedragen worden terug betaald of verrekend met een nieuwe workshop.

Review van deelnemers van de workshop Desembrood bakken

Marieke Boerema:

Inspirerende workshop broden bakken:
Fantastisch om het pure ambachtelijke proces van het bakken van zuurdesembrood, met al zijn facetten, te doorlopen en met eigen gebakken broden naar huis te gaan. Een echte aanrader als je zelf brood wil leren bakken, of wil weten waar zo’n brood precies uit bestaat.

Cindy Korsse en Nel Valkering:

Dagje Bak’m.
Het is zondagochtend 17 november en we zijn, voor een zondag, vroeg uit de veren. Vandaag gaan we brood bakken bij Bak’m.
Na binnenkomst verwisselen we ons eigen shirt met een shirt uit de bedrijfskleding van Bak’m. Dat blijkt al snel geen overbodige luxe, we worden behoorlijk bestoven met T65. Gelukkig, we beginnen met goede koffie en verschillende lekkere versnaperingen uit de bakkerij.
Kunnen we ondertussen de theorie doornemen over graan, starter, processen, temperaturen, rijs, meelsoorten, bakken enz. enz. En dan…. aan de slag.
Deeg mengen, starter maken, deeg vouwen, in de rijskast, uit de rijskast, brood vormen, in de oven, uit de oven.
Halverwege de workshop een heerlijke lunch genoten, soep, salade en het eerste brood, nog warm, nèt uit de oven.
Dan snel weer verder want brood bakken is een hele klus. Nog meer vouwen en opbollen. In totaal hebben we vier soorten brood gebakken vandaag. Het was een leerzame dag en we gaan naar huis met heerlijk geurende tassen vol zelf gebakken brood.
Wat een prachtige ervaring; een dag in de bakkerij van Bak’m!

Meld je hier aan voor de workshop:

Kies eerst de datum en reken daarna af door bovenin het menu op de winkelwagen te klikken.

Helaas, de geplande workshops zijn nu vol. Nieuwe data zijn nog niet bekend.

Vanwege de feestdagen gelden de volgende aangepaste openingstijden:
- 5 december om 12 uur gesloten
- 24 december om 12 uur gesloten
- 25 t/m 27 december gesloten
- 1 t/m 2 januari gesloten.

Even bellen of mailen:

0251 29 20 52

[email protected]