Bak'm blogt
Workshop ‘Desembrood bakken’
Desembrood bakken: word een expert met deze gezellige workshop! Zin in verse, zelfgebakken broodjes bij het ontbijt of een heerlijke baguette voor de borrel? In de workshop 'Desembrood bakken' bij Bak'm leer je alles over desembrood en ga je zelf aan de slag! Deze...
Ontdek het oerbrood van Bak’m
Tijdens de Ontdekkingswandeltocht Oer-IJ Expeditie is van alles te beleven. Zo kunt u bij bakkerij Bak'm het echte oerbrood proeven! Brood zoals dat vroeger, 4000 jaar voor Christus, werd gemaakt. Meel, water, zout en desem. Desem is een natuurlijk rijsmiddel gemaakt...
Bakkerij, Abdij en Brouwerij
Wat hebben bakkerij Bak´m, de Abdij van Egmond en de Brouwerij van Egmond met elkaar te maken? De Sint Adelbertabdij of ook wel de Abdij van Egmond genoemd, is een historische plek bij Egmond-Binnen. Hier wonen en werken monniken. In het klooster wordt veel waarde...
Ons dagelijks brood
Brood staat bij de meeste van ons dagelijks op het menu. Het is zo vanzelfsprekend dat we ons bijna niet meer kunnen voorstellen dat het er ooit niet was. 3000 a 4000 jaar voor Christus zijn onze voorouders begonnen met het kauwen op granen en het maken van broodpap....
Bak’m op de Bakkumse Streekmarkt
Op 1 mei starten we weer met de Bakkumse streekmarkt op het Dorpsplein van Bakkum. Acte de présence geven: Bak'm, de Groene Slager, Van Bemmel, DuinBloem en de DuinTuin. DuinBloem gaat voor de woonaccesoires samenwerken met Geluk in Wonen. De Groene Slager gaat naast...
Bak’m bakt ‘Echt brood’
Bak’m bakt brood zoals brood ook echt is bedoeld. Het is gemaakt van alleen water, frans meel, een eigen desem (een natuurlijk rijsmiddel) en een beetje Keltisch zeezout. Het maken van het brood kent een langere doorlooptijd. 2 dagen voordat het brood uit de oven komt...