Bak’m bakt brood zoals brood ook echt is bedoeld. Het is gemaakt van alleen water, frans meel, een eigen desem (een natuurlijk rijsmiddel) en een beetje Keltisch zeezout.

Het maken van het brood kent een langere doorlooptijd. 2 dagen voordat het brood uit de oven komt beginnen we al met de voorbereidingen. Dan starten we het desem door en wegen we alle grondstoffen af. De dag daarna draaien we de degen. We mengen alleen en kneden niet, zodat het deeg zich rustig kan ontwikkelen. Daarna krijgt het een bulkrijs van 4 uur, wordt het na 2 uur gevouwen en nog een keer op spanning gebracht en rijst het nog 2 uur verder. Na de bukrijs wordt het verdeeld en opgemaakt. Eerst losjes en krijgt het een puntrijs en dan strakker en gaat het op planken of in rijsmandjes de koeling in voor de remrijs.

De volgende dag halen we het vroeg in de ochtend uit de koeling, leggen we de deegstukken op de inschieter van de oven en snijden we de deegstukken in. Dan schuiven we de deegstukken de dekoven in. Tijdens het bakken zie je de broden qua volume groeien en ontstaat er een mooie korst. Na een half uur schieten we ze uit, ruikt de hele bakkerij naar vers brood en dampen de broden uit op het afkoelrek. De broden hebben een stevige en malse structuur, een heerlijke krokante korst en zijn heel smaakvol.

Kom zelf maar snel proeven…..

Vanwege de feestdagen gelden de volgende aangepaste openingstijden:
- 5 december om 12 uur gesloten
- 24 december om 12 uur gesloten
- 25 t/m 27 december gesloten
- 1 t/m 2 januari gesloten.

Even bellen of mailen:

0251 29 20 52

[email protected]