Bak’m bakt brood zoals brood ook echt is bedoeld. Het is gemaakt van alleen water, frans meel, een eigen desem (een natuurlijk rijsmiddel) en een beetje Keltisch zeezout.

Het kent een lang rijsproces. 2 dagen voordat het brood geleverd wordt beginnen we al met de voorbereidingen. Dan starten we het desem door en wegen we alle grondstoffen af. De dag daarna draaien we de degen. We mengen alleen en kneden niet, zodat het deeg zich rustig kan ontwikkelen. Daarna krijgt het een bulkrijs van 4 uur en wordt het verdeeld en opgemaakt. Eerst losjes en krijgt het een puntrijs en dan strakker en gaat het in rijsmandjes de koeling in voor de remrijs.

De volgende dag halen we het vroeg in de ochtend uit de koeling en schuiven we de deegstukken de dekoven in. Na een half uur schieten we ze uit, ruikt de hele bakkerij naar vers brood en dampen de broden uit op het afkoelrek. De broden hebben een stevige en malse structuur en een heerlijke krokante korst en zijn heel smaakvol.

Het brood wordt gemaakt door de broodbakker Patricia en Dominique. Vaak hebben we ook hulp van een stagiair of een van de deelnemers. Bak’m is een sociale onderneming. We bieden 8 leerwerkplekken, voor mensen die bij ons dagbesteding volgen of stage lopen. Voor wat betreft de dagbesteding werkt Bak’m samen met de GGZ Dijk en Duin/Reakt.

 

Vanwege de feestdagen gelden de volgende aangepaste openingstijden:
- 5 december om 12 uur gesloten
- 24 december om 12 uur gesloten
- 25 t/m 27 december gesloten
- 1 t/m 2 januari gesloten.

Even bellen of mailen:

0251 29 20 52

[email protected]