Wil je thuis aan de slag met brood bakken?  Op zondag verse bolletjes bij het ontbijt en voor de borrel een lekkere baguette? In de workshop ‘Desembrood bakken’ bij Bak’m leer je hoe je ‘echt desembrood’ maakt. 

De workshop is vooral gericht op DOEN, Mouwen opstropen en met je handen in het deeg. Na een korte introductie in de beginselen van desembrood bakken begin je met een ciabatta olijf draaien in de kuip en een boeren desembrood maken op de hand. In de middag leer je hoe je een desem opstart en doorstart. En daarna maak je een baguette en focaccia. Het accent ligt daarbij op verdelen en opmaken. Alle broden worden afgebakken en gaan mee naar huis. Lekker voor bij de borrel en/of soep. Tussendoor krijg je ook uitleg over de basisbeginselen van desembrood bakken. Je leert wat over verschillende soorten graan en meel, verschil tussen gist en desem, rijzen, verdelen en opmaken en afbakken. Aan de workshop kunnen 8 mensen mee doen. De workshop wordt gegeven door Dominique Omes. Geef je op via [email protected]. Graag met naam van alle deelnemers en email-adres en telefoonnummer.

De eerste workshops van dit jaar zijn geweest en waren super leuk. De volgende zijn op:

  • 18 februari: VOL
  • 17 maart: VOL
  • 14 april: VOL
  • 5 mei: VOL
  • 23 juni: VOL
  • Zomervakantie/nazomer: STOP
  • 17 nov: VOL
  • 15 december: nog plekken vrij

De workshop vindt  plaats bij Bak’m, Oude Parklaan 119a Castricum. We beginnen om 8.30 en stoppen tussen 16.00 a 17.00 uur. 

Kosten: 175 euro. Betalen kan op locatie, contact of via pin.

Wat krijg je daarvoor: een hele leuke en leerzame dag, een uitgebreide vegan lunch, koffie, thee, drankjes met lekkers, een tas vol brood en een potje desem.

Vanwege de feestdagen gelden de volgende aangepaste openingstijden:
- 5 december om 12 uur gesloten
- 24 december om 12 uur gesloten
- 25 t/m 27 december gesloten
- 1 t/m 2 januari gesloten.

Even bellen of mailen:

0251 29 20 52

[email protected]